Slijpsteen van Slenaken

De slijpsporen zijn eeuwen later nog steeds duidelijk te zien

De slijpsporen zijn eeuwen later nog steeds duidelijk te zien

Slenaken

Prehistorie Limburg

Slenaken - Terug naar de prehistorie doe je niet zomaar. Bij ons was er een gescheurde spijkerbroek (over het prikkeldraad klimmen), flink wat geglibber (modderig weiland) en een paar doorweekte schoenen (door een koude rivier waden) nodig om de prehistorische Slijpsteen van Slenaken te ontdekken.

Het oudste bewoonde deel Nederland

Het zuidelijke deel van Limburg is het oudste bewoonde deel van ons land. Maar veel sporen uit die tijd zijn verdwenen. De Slijpsteen van Slenaken is een van de weinige zichtbare overblijfselen uit de prehistorie. De steen werd in het Neolithicum gebruikt voor het polijsten van vuurstenen bijlen. Ook al is de loop van het naastgelegen riviertje de Gulp in al die tijd enigszins veranderd, de slijpsporen in de steen van toen zijn nog steeds duidelijk te zien.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Slijpsteen van Slenaken

Adres: Grensweg
Postcode en plaats: 6277 NA  Slenaken
Provincie: Limburg

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
De steen ligt in een bosje bij het riviertje de Gulp, even ten zuiden van Slenaken bij de Belgische grens en even ten westen van het Roebelsbos.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:25
Zon op
17:11
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Slenaken uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Slenaken

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland