Rondje Het Gooi

Schaapskudde op de Zuiderheide bij Hilversum

Wandelen en fietsen Gooi- en Vechtstreek

Hilversum - De Gooi- en Vechtstreek is een heerlijk gebied om te wandelen, fietsen of te varen - in ieder jaargetijde! Lommerijke bossen, meren, heide en weilanden zorgen voor een afwisselend landschap. Ook mooi zijn de verschillende buitenverblijven. Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan en ga mee op stap!

Hert met jong. Gezien in het Gooi
Hert met jong. Gezien in het Gooi

Hieronder een overzicht met de leukste en opvallendste plekjes. En de route? Die bepaal je ter plekke zelf. Je fietst eenvoudig van fietsknooppunt naar knooppunt!

De achtertuin van Natuurmonumenten

Fietsen langs de buitenverblijven van 's Graveland

Buitenverblijf Trompenberg in 's Graveland
Buitenverblijf Trompenberg in 's Graveland
Rond het dorpje 's Graveland vind je een aantal schitterende buitenplaatsen en landgoederen afgewisseld met mooie statige bossen en imposante beuken- en eikenlanen. Eén van de bekendste buitenverblijven is het 17e eeuwse Trompenberg, het buitenverblijf van admiraal Cornelis Tromp. In een ander buitenverblijf, even verderop, is Stichting Natuurmonumenten gevestigd. In de omringende bossen zijn verschillende wandelingen en fietstochten uitgezet.

Het grootste dierenviaduct

Natuurbrug Zanderij Crailoo

De bossen rond het dierenviaduct bij Hilversum
De bossen rond het dierenviaduct
Vooralsnog maken meer mensen dan dieren gebruik van het nieuwe grote dierenviaduct dat 2 natuurgebieden verbindt. Maar langzamerhand weten ook de vierpotige doelgroep de nieuwe route kennen. Beste tijd voor het zien van wilde dieren is 's ochtends vroeg bij zonsopgang en 's avonds bij zonsondergang.

De Zeven Bergjes

Wandelen op de hei van Hilversum

De Zeven Bergjes in Hilversum op de heide
De Zeven Bergjes op de heide bij Laren
De Zeven Bergjes is een groep grafheuvels op de heide tussen Hilversum en Laren. De heuvels stammen uit de bronstijd en zijn zo'n 4000 jaar oud. In en rond de heuvels zijn onder meer urnen, een dolk, een bijl en een klokbeker gevonden.
De Zeven Bergjes op de heide bij Laren +

Vesting Naarden

Naarden Vesting is een goed bewaard vestingstadje dat zeker een bezoekje waard is. Bijzonder is dat de verdedigingswerken dubbel zijn uitgevoerd zoals een dubbele omwalling en een dubbele grachtengordel. Als je tijd hebt, kun je een wandeling maken over het Vestingpad, een 3,5 km lang wandel- en fietspad dat helemaal rond de vesting loopt. Binnen de vestingwerken heeft het oude stadje een aangenaam historisch centrum met de Grote Kerk, vele winkeltjes en koffiezaakjes.

Laren en Blaricum

Laren is bekend van de chique winkels en de Brink waar je 's zomers poffertjes kunt eten. Laren wordt vaak in één adem genoemd met het naastgelegen Blarium. In beide dorpen vind je vele grote villa's van bekende en minder bekende Nederlanders.

Ondiepte op de Loosdrechte plassen
Ondiepte op de Loosdrechte plassen

De Loosdrechtse Plassen en de Vecht

Het plassengebied van Loosdrecht biedt uitgebreide mogelijkheden voor recreatie: maak een mooie fietstocht rond de meren of ontdek één van de kleine dijkjes dwars door het water. Op sommige plaatsen langs het water kun je zwemmen. Ook leuk is het om een zeilboot of sloep te huren en zo de plassen en de (buitenverblijven langs de) Vecht te ontdekken. Ook rond de Ankeveense plassen kun je prachtig wandelen. Uiteraard kan bij vorst 's winters op diverse plaatsen door de mooie natuur geschaatst worden. Een aanrader!


Rondje Het Gooi - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
50%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
50%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Rondje Het Gooi'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Rondje Het Gooi

Postcode en plaats: Hilversum
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Hilversum en Naarden/Bussum zijn voor treinreizigers de beste start/eindpunten voor een lekkere wandeling door Het Gooi.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies