Rondje Het Gooi

Schaapskudde op de Zuiderheide bij Hilversum

Schaapskudde op de Zuiderheide bij Hilversum

Hilversum

Wandelen en fietsen Gooi- en Vechtstreek

Hilversum - De Gooi- en Vechtstreek is een heerlijk gebied om te wandelen, fietsen of te varen - in ieder jaargetijde! Lommerijke bossen, meren, heide en weilanden zorgen voor een afwisselend landschap. Ook mooi zijn de verschillende buitenverblijven. Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan en ga mee op stap!

Achtertuin van Natuurmonumenten

Fietsen langs de buitenverblijven van 's Graveland

Buitenverblijf Trompenberg in 's Graveland
Buitenverblijf Trompenberg in 's Graveland
Rond het dorpje 's Graveland vind je een aantal schitterende buitenplaatsen en landgoederen afgewisseld met mooie statige bossen en imposante beuken- en eikenlanen. Eén van de bekendste buitenverblijven is het 17e eeuwse Trompenberg, het buitenverblijf van admiraal Cornelis Tromp. In een ander buitenverblijf, even verderop, is Stichting Natuurmonumenten gevestigd. In de omringende bossen zijn verschillende wandelingen en fietstochten uitgezet.

Het grootste dierenviaduct

Natuurbrug Zanderij Crailoo

De bossen rond het dierenviaduct bij Hilversum
De bossen rond het dierenviaduct
Vooralsnog maken meer mensen dan dieren gebruik van het nieuwe grote dierenviaduct dat 2 natuurgebieden verbindt. Maar langzamerhand weten ook de vierpotige doelgroep de nieuwe route kennen. Beste tijd voor het zien van wilde dieren is 's ochtends vroeg bij zonsopgang en 's avonds bij zonsondergang.

De Zeven Bergjes

Wandelen op de hei rond Hilversum

De Zeven Bergjes is een groep grafheuvels op de heide tussen Hilversum en Laren. De heuvels stammen uit de bronstijd en zijn zo'n 4000 jaar oud. In en rond de heuvels zijn onder meer urnen, een dolk, een bijl en een klokbeker gevonden.
De Zeven Bergjes op de heide bij Laren +

Vesting Naarden

Naarden Vesting is een goed bewaard vestingstadje dat zeker een bezoekje waard is. Bijzonder is dat de verdedigingswerken dubbel zijn uitgevoerd zoals een dubbele omwalling en een dubbele grachtengordel. Als je tijd hebt, kun je een wandeling maken over het Vestingpad, een 3,5 km lang wandel- en fietspad dat helemaal rond de vesting loopt. Binnen de vestingwerken heeft het oude stadje een aangenaam historisch centrum met de Grote Kerk, vele winkeltjes en wat koffiezaakjes en café's.
Vesting Naarden +

Laren en Blaricum

Laren is bekend van de chique winkels en de Brink waar je 's zomers poffertjes kunt eten. Laren wordt vaak in één adem genoemd met het naastgelegen Blarium. In beide dorpen vind je vele grote villa's van bekende en minder bekende Nederlanders.

Het Raadhuis van Hilversum vanuit de lucht
Het Raadhuis van Hilversum vanuit de lucht

Dudok in Hilversum

Eigenlijk is Hilversum een uit de kluiten gewassen dorp. Maar dankzij architect Willem Marinus Dudok heeft het wel een aantal fraaie stedelijke elementen. Meer weten? Bezoek dan de Dudok pagina op deze site of ga naar het Dudok architectuur centrum dat gevestigd is in de kelder van het Hilversumse Raadhuis.

De Loosdrechtse Plassen en de Vecht

Het plassengebied van Loosdrecht biedt uitgebreide mogelijkheden voor recreatie: maak een mooie fietstocht rond de meren of ontdek één van de kleine dijkjes dwars door het water. Op sommige plaatsen langs het water kun je zwemmen. Ook leuk is het om een zeilboot of sloep te huren en zo de plassen en de (buitenverblijven langs de) Vecht te ontdekken. Ook rond de Ankeveense plassen kun je prachtig wandelen. Uiteraard kan bij vorst 's winters op diverse plaatsen door de mooie natuur geschaatst worden. Een aanrader!

Voetstappenpad

Voor de wandelaars is het Voetstappenpad een mooie route van maar liefst 25 km rond Hilversum. De route doorkruist de uitgestrekte heidevelden, bossen, landgoederen en weilanden rond de mediastad.

Einde Gooi

Aan al het goede komt een einde. Maar Het Gooi heeft nog één uitsmijter: Einde Gooi. Als je vanuit Loosdrecht langs Vliegveld Hilversum rijdt, kom je langs natuurgebied Einde Gooi. Het is een mooi bos, op de grens met Utrecht. Het is hier dus letterlijk Einde Gooi!

Rondje Het Gooi foto's

Herfst in Het Gooi
Herfst in Het Gooi
Rododendron vallei op landgoed Gooilust
Rododendron vallei op landgoed Gooilust
Ondiepte op de Loosdrechte plassen
Ondiepte op de Loosdrechte plassen
Najaar in het Gooi
Najaar in het Gooi
Herfstwandeling het Gooi
Herfstwandeling het Gooi
Herfstwandeling in de bossen van het Gooi
Herfstwandeling in de bossen van het Gooi
Ooievaars in het voorjaar, op een van de Buitenplaatsen in Het Gooi
Ooievaars in het voorjaar, op een van de Buitenplaatsen in Het Gooi
Het Voetstappenpad. Een pittige wandeling van 25 km door de natuur rond Hilversum
Het Voetstappenpad. Een pittige wandeling van 25 km door de natuur rond Hilversum

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Rondje Het Gooi

Postcode en plaats: Hilversum
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Hilversum en Naarden/Bussum zijn voor treinreizigers de beste start/eindpunten voor een lekkere wandeling door Het Gooi.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:34
Zon op
17:08
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Hilversum uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Hilversum

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland