Natuurpark Lelystad

  • Een nieuwsgierige otter in Natuurpark Lelystad

    Een nieuwsgierige otter in Natuurpark Lelystad

    Lelystad

Buitenverblijf van Artis

Lelystad - Natuurpark Lelystad is een afwisselend dierenpark met volop ruimte voor herten, wilde zwijnen, otters, przewalskipaarden en wisenten.

Lelystad Big Five

Beversporen Natuurpark Lelystad
Beversporen Natuurpark Lelystad
Verwacht in Natuurpark Lelystad geen olifanten en leeuwen. Maar met een stevige wandeling kun je wel met eigen ogen de big five van Flevoland zien. Deze zijn achtereenvolgens het Przewalskipaard, Wisent, Edelhert, Eland en het Pater Davidshert. Maar zelf vonden we de Wilde Zwijnen, de Otters (tijdens het voeren) en de kans om Bevers te zien het allerleukste. Oh ja, de Wilde Zwanen met gele kop hadden we ook nog nooit gezien.

Iedere dag om 15:00 is het voedertijd bij de otters. Een leuke gelegenheid om deze razendsnelle waterdieren van dichtbij te kunnen zien.

Buitenverblijf van Artis

Het gebied van Natuurpark Lelystad is in de jaren '70 van de vorige eeuw aangelegd door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en dierentuin Artis. De dienst wilde een watervogelpark voor de inwoners van Lelystad. Artis zocht een buitenverblijf voor zijn grote hoefdieren. Bij Lelystad was volop ruimte en zo ontstond Natuurpark Lelystad.

Wilde Zwijnen Natuurpark Lelystad
Wilde Zwijnen Natuurpark Lelystad

Wat zeggen de bezoekers?

  • Leuke wandeling gemaakt en de verschillende dieren gespot. Jammer dat de bever zich niet liet zien!

  • Als je even er op uit wilt met de kinderen en daarnaast ook nog enkele leuke dieren wilt zien, dan ben je bij Natuurpark Lelystad aan het juiste adres. Een bezoek is laagdrempelig. Tijdens onze wandeling scheen het zonnetje ook nog eens lekker en de kinderen waren helemaal blij toen vlak voor vertrek ook nog de otters werden gevoerd. Daar is de hele terugreis over doorgekwebbeld. Vijf sterren van ons voor deze heerlijke middag!


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Natuurpark Lelystad

Adres: Vlotgrasweg 11
Postcode en plaats: 8219 PP  Lelystad
Provincie: Flevoland
Telefoon: +31 (0)320 286 111

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang.
Toegang is gratis. Betaald parkeren.
Natuurpark Lelystad is bereikbaar vanaf de A6, afslag richting Lelystad/ Harderwijk (N302).

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
Zonsondergang:
Afnemende halve maan:
06:07
21:20
Afnemende halve maan