Natuurpark Lelystad

Een nieuwsgierige otter in Natuurpark Lelystad

Buitenverblijf van Artis

Lelystad - Natuurpark Lelystad is een afwisselend dierenpark met volop ruimte voor herten, wilde zwijnen, otters, przewalskipaarden en wisenten.

Big Five

Beversporen Natuurpark Lelystad
Beversporen Natuurpark Lelystad
Verwacht in Natuurpark Lelystad geen olifanten en leeuwen. Maar met een stevige wandeling kun je wel met eigen ogen de big five van Flevoland zien. Deze zijn achtereenvolgens het Przewalskipaard, Wisent, Edelhert, Eland en het Pater Davidshert. Maar zelf vonden we de Wilde Zwijnen, de Otters (tijdens het voeren) en de kans om Bevers te zien het allerleukste. Oh ja, de Wilde Zwanen met gele kop hadden we ook nog nooit gezien.

Buitenverblijf van Artis

Het gebied van Natuurpark Lelystad is in de jaren '70 van de vorige eeuw aangelegd door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en dierentuin Artis. De dienst wilde een watervogelpark voor de inwoners van Lelystad. Artis zocht een buitenverblijf voor zijn grote hoefdieren. Bij Lelystad was volop ruimte en zo ontstond Natuurpark Lelystad.

Otter
Otter

Voedertijd

Iedere dag om 15:00 is het voedertijd bij de otters. Een leuke gelegenheid om deze razendsnelle waterdieren van dichtbij te kunnen zien.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Vlotgrasweg 11
Postcode en plaats: 8219 PP  Lelystad
Provincie: Flevoland

Telefoon: +31 (0)320 286 111

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang.
Toegang is gratis. Betaald parkeren.
Natuurpark Lelystad is bereikbaar vanaf de A6, afslag richting Lelystad/ Harderwijk (N302).

Natuurpark Lelystad - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Natuurpark Lelystad'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Natuurpark Lelystad

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE