Nieuw Land

Flevoland

Over het grootste inpolderingsproject van Nederland

Lelystad - Nieuw Land vertelt het verhaal van het Zuiderzeeproject. Het door mensenhanden drooggelegde land bevindt zich gemiddeld vijf meter beneden de zeespiegel en is het grootste inpolderingsproject in Nederland ooit.


(Tekst gaat hieronder verder)

Hoewel Flevoland de jongste provincie van Nederland is, gaat de geschiedenis in "Nieuw Land" verder terug dan alleen het droogvallen van de Noord-Oostpolder en de Flevopolder in de vorige eeuw. Op de bodem van de voormalige Zuiderzee bleken namelijk talloze interessante wrakken en andere zaken te liggen. Variërend van archeologische vondsten uit de Steentijd en schepen uit de Gouden Eeuw tot aan vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

In 'Nieuw Land' kom je alles te weten over het enorme inpolderingsproject van Flevoland en de geschiedenis van onze twaalfde provincie.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Oostvaardersdijk 01-13
Postcode en plaats: 8242 PA  Lelystad

Telefoon: +31 (0)320 225 900
Email: info@nieuwlanderfgoed.nl
Web: nieuwlanderfgoed.nl
Het museum ligt vlak bij de Batavia werf en Batavistad Shopping Outlet.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Nieuw Land - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Nieuw Land


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE