Nieuw Land

Flevoland

Flevoland

Lelystad

Over het grootste inpolderingsproject van Nederland

Lelystad - Nieuw Land vertelt het verhaal van het Zuiderzeeproject. Het door mensenhanden drooggelegde land bevindt zich gemiddeld vijf meter beneden de zeespiegel en is het grootste inpolderingsproject in Nederland ooit.

Hoewel Flevoland de jongste provincie van Nederland is, gaat de geschiedenis in "Nieuw Land" verder terug dan alleen het droogvallen van de Noord-Oostpolder en de Flevopolder in de vorige eeuw. Op de bodem van de voormalige Zuiderzee bleken namelijk talloze interessante wrakken en andere zaken te liggen. Variërend van archeologische vondsten uit de Steentijd en schepen uit de Gouden Eeuw tot aan vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

In 'Nieuw Land' kom je alles te weten over het enorme inpolderingsproject van Flevoland en de geschiedenis van onze twaalfde provincie.

Hoogteverschil

Op diverse plaatsen in Fevoland is het hoogteverschil tussen polder en het omringende water goed te zien. Bijvoorbeeld op UNESCO Werelderfgoed Schokland of bijvoorbeeld bij één van de zeven gemalen.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Nieuw Land

Adres: Oostvaardersdijk 01-13
Postcode en plaats: 8242 PA  Lelystad
Provincie: Flevoland
Telefoon: +31 (0)320 225 900
Email: info@nieuwlanderfgoed.nl
Web: nieuwlanderfgoed.nl
Het museum ligt vlak bij de Batavia werf en Batavistad Shopping Outlet.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:31
Zon op
18:12
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Lelystad uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Lelystad

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland