Nieuw Land

Flevoland

Over het grootste inpolderingsproject van Nederland

Lelystad - Nieuw Land vertelt het verhaal van het Zuiderzeeproject. Het door mensenhanden drooggelegde land bevindt zich gemiddeld vijf meter beneden de zeespiegel en is het grootste inpolderingsproject in Nederland ooit.

Hoewel Flevoland de jongste provincie van Nederland is, gaat de geschiedenis in "Nieuw Land" verder terug dan alleen het droogvallen van de Noord-Oostpolder en de Flevopolder in de vorige eeuw. Op de bodem van de voormalige Zuiderzee bleken namelijk talloze interessante wrakken en andere zaken te liggen. Variërend van archeologische vondsten uit de Steentijd en schepen uit de Gouden Eeuw tot aan vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

In 'Nieuw Land' kom je alles te weten over het enorme inpolderingsproject van Flevoland en de geschiedenis van onze twaalfde provincie.


Nieuw Land - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Nieuw Land

Adres: Oostvaardersdijk 01-13
Postcode en plaats: 8242 PA  Lelystad
Provincie: Flevoland

Telefoon: +31 (0)320 225 900
Email: info@nieuwlanderfgoed.nl
Web: nieuwlanderfgoed.nl
Het museum ligt vlak bij de Batavia werf en Batavistad Shopping Outlet.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies