Batavia scheepswerf Lelystad

V.O.C. schip 'De Batavia' in Lelystad

Werf voor VOC schepen

Lelystad - De Batavia is een replica van een V.O.C. schip uit 1628. Het schip ligt afgemeerd bij de Bataviawerf in Lelystad waar het als herscholingsproject is gebouwd. Op deze werf is inmiddels een tweede schip in aanbouw: het oorlogsschip de 7 Provinciën. Dit is het vlaggeschip van zeeheld Admiraal Michiel de Ruyter uit 1665.


(Tekst gaat hieronder verder)

Het bouwen van een VOC schip

Op de werf zie je hoe een zeventiende eeuws oorlogsschip wordt gebouwd en wat er allemaal komt kijken voordat het te water kan worden gelaten. Aan de kade bij de werf ligt de afgebouwde en volledig opgetuigde 'De Batavia'. Je krijgt hier de unieke gelegenheid om het schip zowel van binnen als van buiten te bezichtigen.

Bataviawerf Lelystad
Links het boegbeeld van 'De Batavia. Rechts het oorlogsschip de 7 Provinciën in aanbouw

Scheepskerkhof Flevoland

Wist je trouwens dat Flevoland één van grootste scheepskerkhoven ter wereld is? De vroegere Zuiderzee was drukbevaren en er vonden ook vele scheepsrampen plaats. Bij het inpolderen werden maar liefst 435 scheepswrakken teruggevonden. Je herkent de plekken aan een paaltje met een bootje erop. Ook kun je een aantal geconserveerde scheepswrakken bekijken in het Nationaal Scheepsarcheologisch depot in Lelystad.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Oostvaardersdijk 01-09
Postcode en plaats: 8242 PA  Lelystad

Telefoon: +31 (0)320 261409
Email: info@bataviawerf.nl
Web: bataviawerf.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 0,75 uur
De Bataviawerf ligt aan het water, direkt achter Outlet dorp Batavia Stad. Kies voor navigatiesysteem: Bataviaplein 2.

Aardig weetje is dat het schip iedere 2 jaar gekeerd moet worden, zodat het gelijkmatig aan de weersinvloeden wordt bloot gesteld.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Batavia scheepswerf Lelystad - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Batavia scheepswerf Lelystad'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Batavia scheepswerf Lelystad


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE