Bataviastad Outlet Shopping

Een van de stadspoorten van Bataviastad
Een van de stadspoorten van Bataviastad

Iedere dag uitverkoop in Lelystad

Lelystad - Shoppen in een Outlet Shopping Centre is in de Verenigde Staten al jaren populair. In een apart winkelcentrum, meestal buiten het stadscentrum, worden tegen gereduceerd tarief restcollecties merkkleding verkocht. In Nederland is Batavia stad, bij Lelystad zo'n Outlet Shopping Center. De Outlet is niet alleen populair bij Lelystedelingen, maar trekt vooral bezoekers uit heel Nederland.

Batavia stad is een koopjesdorp dat vernoemd is naar het V.O.C. schip De Batavia dat jaren geleden op de naastgelegen scheepswerf is gebouwd. Voor de historische waarde van de houten huisjes, de stadsmuur met heuse kanonnen en de stadspoorten moet je hier niet zijn. Maar niemand die daarom zal malen; goede koopjes. Daar draait het allemaal om!

Outlet Shopping center Batavia Stad
Outlet Shopping center Batavia Stad
Shop 'til you drop: Outletshoppen in Batavia Stad. Hier is het iedere dag uitverkoop

De ijzeren man op de dijk aan het IJsselmeerDe ijzeren man op de dijk aan het IJsselmeer

V.O.C schip De Batavia & De poepende man

Een middagje shoppen in dit koopjesdorp is prima te combineren met een bezoekje aan De Batavia, een replica van een V.O.C. schip uit 1628 dat afgemeerd ligt bij de naastgelegen Bataviawerf. Op de werf zelf is het oorlogsschip de 7 Provinciën (het vlaggenschip van Admiraal Michiel de Ruyter uit 1665) nog in aanbouw.

Op een strekdam achter Bataviastad staat de Eiffeltoren van Lelystad: Exposure, een gehurkte reus, beter bekend als de poepende man +.


Beoordeling door bezoekers

Recent: Anoniem, Nederland: (3 sterren)
Gemiddeld: 3 sterren (3 sterren)
Aantal stemmers: 2

Populairste bezoektijd
Het weer
Zonnig: 0%
Halfbewolkt: 100%
Regen: 0%
Sneeuw: 0%

Seizoen
Voorjaar: 0%
Zomer: 50%
Najaar: 0%
Winter: 50%

Reisgezelschap
Alleen: 50%
Samen: 0%
Groep:  0%
Met kleine kinderen: 50%
Met oudere kinderen: 0%


Nu beoordelen +Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.Adres en bezoekers informatie:

Adres: Bataviaplein 60
Postcode en plaats: 8242 PN  Lelystad
Telefoon: 0900-BATAVIA (25 cent p/m)
Email: info@bataviastad.nl
Kaart met locatie +
Overige informatie: Bataviastad staat duidelijk aangegeven op de borden langs snelweg A6. Een goede routebeschrijving en informatie over de openingstijden (7 dagen per week) is te vinden op de website van Bataviastad.
Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig.
Reacties

Hoe beviel je uitstapje aan 'Bataviastad Outlet Shopping'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig.

comments powered by Disqus

Bataviastad Outlet Shopping

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.