Drie provinciepunt

De grenspaal op het drie-provinciepunt staat in een achtertuin

De grenspaal op het drie-provinciepunt staat in een achtertuin

Allardsoog

Waar Drenthe, Friesland en Groningen samenkomen

Allardsoog - Van de twaalf drie-provinciënpunten die Nederland rijk is, liggen er slechts drie niet in of direct aan het water. Het drie-provinciepunt op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe is zo'n plek..

Drie-provinciënpunt sinds 1737

Op de kruising van Friesland, Groningen en Drenthe ligt het piepkleine plaatsje Allardsoog. Het buurtschap ligt tussen Bakkeveen en Een en is na het tekenen van een overeenkomst al sinds 1737 het officiële punt waar de drie noordelijke provincies elkaar raken. Een grenspaal in de tuin van een huis aan de Allardsoogsterweg markeert het exacte punt.

Allardsoog

Allardsoog ligt verdeeld over de drie provincies en telt nog geen 20 huizen. Maar door haar bijzondere ligging valt het gehucht wel onder drie verschillende plaatsen: Bakkeveen, Een-West en Zevenhuizen. Een onhandige bijeenkomstigheid is daardoor wel dat het vuil ophalen, gemeentelijke belastingen en andere zaken per inwoner weer net iets anders is.

Foto: Hardscarf, CC0, via Wikimedia Commons

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Drie provinciepunt

Adres: Allardsoogsterweg
Postcode en plaats: Allardsoog
Provincie: Drenthe

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Voor praktische redenen plaatsen we Allardsoog onder Drenthe, maar feitelijk is dat onzin. Het buurtschap valt onder alle drie de noordelijke provincies!
Let op: de grenspaal ligt op privé terrein, maar is vanaf de openbare weg te zien.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:40
Zon op
16:13
Zon onder
Wassende halve maan
Wassende halve maan

Allardsoog uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Allardsoog

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland