Opblaasbare stormvloedkering Ramspol

De balgstuw bij Ramspol. De balgen worden door via huisjes in het water met elkaar verbonden

Opvallende waterkering bij Kampen

Ramspol - Drie balgen van ieder 80 meter lengte en 8 meter doorsnede liggen bij Ramspol op de bodem van het water te wachten tot die ene keer het water écht hoog komt.

Zwarte meer en Ketelmeer

De balgstuw bij Ramspol is de grootste stuw ter wereld in zijn soort en werd in 2002 geopend. Naar verwachting moet de stuw één keer per jaar gesloten worden. En dat is natuurlijk hét moment om deze hotspot te bezoeken! In een uur tijd wordt er dan 3.500.000 liter lucht en 3.500.000 liter water in deze 'reuzeballon' gepompd. De stuw richt zich op en sluit daarmee het Zwarte meer van het Ketelmeer af.

De rest van het jaar ligt de lege balg op de bodem van het water zodat de scheepvaart vrije doorvaart heeft. Voor deze bijzondere oplossing is gekozen omdat anders zo'n 115 kilometer dijken moest worden opgehoogd. Deze stuw was een stuk goedkoper.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Langs de N50
Postcode en plaats: Ramspol
Provincie: Overijssel

Telefoon: +31 (0)38 455 72 00
De stuw ligt tussen het Ketelmeer en het Zwarte meer en ligt op zo'n 7 kilometer van Kampen aan de N50 richting Emmeloord.
Het informatiecentrum is alleen op afspraak open (tel: 038 455 72 00) en ligt aan de Balgweg.

Opblaasbare stormvloedkering Ramspol - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Opblaasbare stormvloedkering Ramspol

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE