Mijl op Zeven - wandelen over knuppelbruggetjes

Wandelen in Nationaal Park de Groote Peel

Nationaal Park de Groote Peel

Ospel - In de Romeinse tijd was Palus een groot, gevaarlijk en ontoegankelijk moeras. Het gebied onstond doordat het water tussen de zandruggen bleef staan en afgestorven planten een onstabiele laag achterlieten. Het veenmos groeit wel aan de bovenkant, maar sterft af aan de onderkant waardoor op sommige plaatsen een laag veen van wel zes meter dikte ontstond.


(Tekst gaat hieronder verder)

Moeras

Een moeras is De Groote Peel inmiddels niet meer. Een deel van het gebied is afgeplagt voor de winning van turf, maar andere delen zijn door de zompige bodem nog steeds vrijwel onbegaanbaar. Door de aanleg van knuppelbruggetjes, kun je nu met droge voeten mooie wandelingen maken door het nationale park.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Moostdijk 15
Postcode en plaats: 6035 RB  Ospel

Web: Netionaal Park De Groote Peel
Het bovenstaande adres is van het bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Mijl op Zeven - wandelen over knuppelbruggetjes - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Mijl op Zeven - wandelen over knuppelbruggetjes


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE