Meest zuidelijke punt van Nederland

Vanaf het zuidelijkste puntje van Nederland heb je een mooi uitzicht op dit kasteeltje net over de grens

Klein-Kuttingen

Kuttingen - Klein-Kuttingen is de zuidelijkste plaats van Nederland. Het gehucht ligt iets ten zuiden van het dorpje Kuttingen, op de grens met België in het golvende Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Gedeeld gehucht

Klein-Kuttingen is een gedeeld gehucht. Alleen een simpel straatnaambordje verwijst naar de plaats. Het grootste deel van het plaatsje ligt in België en heet daar Sippenaeken. Het zuidelijkste puntje van ons land ligt iets ten zuid-westen van Kuttingen en wordt gemarkeerd door Grenspaal 12. Om er te komen moet je over een Belgische weg. De grenspaal staat onder een grote boom, met uitzicht op een mooi Belgisch kasteeltje.

Dubbelzinnig?

Liefhebbers van dubbelzinnige plaatsnamen moeten overigens teleurgesteld worden. De plaatsnaam zou in de veertiende eeuw Cottingen zijn geweest. Maar de betekenis is onduidelijk. Sommigen denken dat het afgeleid is van het woord cote, dat helling of stijging van de weg betekent, maar volgens het boek Nederlandse plaatsnamen. Herkomst en historie. betekent het "bij de lieden van de persoon Cotto".

Meest zuidelijk gelegen dorp en stad

Overigens is het meest zuidelijk gelegen dorp van Nederland Mesch. De meest zuidelijk gelegen stad van Nederland is Maastricht.

Noordelijkste punt van België

Overigens ligt het meest noordelijke punt van België een heel eind verderop. Dit ligt bij Meerle, een deelgemeente van Hoogstraten, bij Grenspaal 219.


Meest zuidelijke punt van Nederland - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Meest zuidelijke punt van Nederland

Adres: Rue de Beusdael
Postcode en plaats: 6285 NM  Kuttingen
Provincie: Limburg

Het zuidelijkste punt ligt ten zuiden van Kuttingen in Zuid-Limburg, aan de Rue de Beusdael en is bereikbaar via Belgie.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies