Twist Bridge

De Twist Bridge over de Vlaardingse vaart

De Twist Bridge over de Vlaardingse vaart

Vlaardingen

De wokkel brug

Een brug met een twist. Dat is de 42 meter lange gedraaide fiets- en wandelbrug over de Vlaardingse vaart. De opvallende draai geeft een vervreemdend effect aan de brug en maakt van de rode Twist Bridge een unieke verschijning.

Gedraaide kokerbrug

De Twist Bridge heet in de volksmond ┬┤De Wokkel┬┤ en het laat zich raden waar deze bijnaam vandaan komt. De Wokkel is een zogeheten kokerbrug waarbij de beide uiteinden 90 graden ten opzichte van elkaar zijn verdraaid. Behalve een mooi effect helpt de draaiing in het ontwerp ook trillingen in de brug te dempen.

De voetgangers- en fietsbrug is in 2009 gebouwd. Het ontwerp is van West8 Architecture en was destijds een van de genomineerden voor de Dutch Design Awards.

Twist Bridge foto's

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Twist Bridge

Adres: Francijntje de Kadtlaan
Postcode en plaats: 3138 HD  Vlaardingen
Regio: Regio Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
De Twist Brigdge is alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk. Kom je met de auto? Parkeer deze dan even verderop en wandel het laatste stukje naar de brug.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

05:51
Zon op
21:26
Zon onder
Afnemende maan
Afnemende maan

Vlaardingen uitstapjes in de buurt

  Leuke overnachtingen Vlaardingen

  hotspotholland.nl

  Leuke uitstapjes Nederland

  Cookies

  Wij plaatsen vookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken en af te stemmen op jouw voorkeuren. Door verder te gaan geef je aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen