Twist Bridge

De wokkel brug

Vlaardingen - Een brug met een twist. Dat is de 42 meter lange gedraaide fiets- en wandelbrug over de Vlaardingse vaart. De opvallende draai geeft een vervreemdend effect aan de brug en maakt van de rode Twist Bridge een unieke verschijning.

Gedraaide kokerbrug

De Twist Bridge heet in de volksmond ´De Wokkel´ en het laat zich raden waar deze bijnaam vandaan komt. De Wokkel is een zogeheten kokerbrug waarbij de beide uiteinden 90 graden ten opzichte van elkaar zijn verdraaid. Behalve een mooi effect helpt de draaiing in het ontwerp ook trillingen in de brug te dempen.

De voetgangers- en fietsbrug is in 2009 gebouwd. Het ontwerp is van West8 Architecture en was destijds een van de genomineerden voor de Dutch Design Awards.


Twist Bridge - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Twist Bridge'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Twist Bridge

Adres: De Twist
Postcode en plaats: 3138 HD  Vlaardingen
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
De brug is alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk. Kom je met de auto? Parkeer deze dan even verderop en wandel het laatste stukje.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies