Twist Bridge

De wokkel brug

Vlaardingen - Een brug met een twist. Dat is de 42 meter lange gedraaide fiets- en wandelbrug over de Vlaardingse vaart. De opvallende draai geeft een vervreemdend effect aan de brug en maakt van de rode Twist Bridge een unieke verschijning.

Gedraaide kokerbrug

De Twist Bridge heet in de volksmond ´De Wokkel´ en het laat zich raden waar deze bijnaam vandaan komt. De Wokkel is een zogeheten kokerbrug waarbij de beide uiteinden 90 graden ten opzichte van elkaar zijn verdraaid. Behalve een mooi effect helpt de draaiing in het ontwerp ook trillingen in de brug te dempen.

De voetgangers- en fietsbrug is in 2009 gebouwd. Het ontwerp is van West8 Architecture en was destijds een van de genomineerden voor de Dutch Design Awards.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Twist Bridge

Adres: Francijntje de Kadtlaan
Postcode en plaats: 3138 HD  Vlaardingen
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
De brug is alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk. Kom je met de auto? Parkeer deze dan even verderop en wandel het laatste stukje.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
08:35

Zonsondergang:
16:29

Vlaardingen uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Vlaardingen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland