Zaanse huisjes hotel

De beroemde Zaanse huisjes - nu als hotel
De beroemde Zaanse huisjes - nu als hotel

De opgestapelde Zaanse Schans

Zaandam - Zaandam is vooral bekend van de Zaanse Schans, molens, het Czaar Peter Huisje en nu dan ook van de Zaanse huisjes. Want in het centrum van Zaandam zijn bijna zeventig huisjes opgestapeld tot een blikvanger van twaalf verdiepingen/veertig meter.

De huisjes zijn uitgevoerd in vier tinten Zaans groen. Eén uitzondering: het huisje in de bovenhoek is blauw, geïnspireerd op een schilderij van Claude Monet uit 1871. Het originele Zaans blauwe huisje is er overigens nog steeds.
In het gebouw is een hotel gevestigd. Ook het interieur is gebasseerd op typische Hollandse thema's.

Czaar Peterhuisje

Als je dan toch in Zaandam bent, bezoek dan ook het Czaar Peterhuisje. Het is een van de oudste houten huisjes van Nederland dat nog bestaat. In 1697 logeerde Peter de Grote acht dagen bij een kennis in het huisje om in Zaandam meer te leren over de Nederlandse scheepsbouw. Maar nadat de tsaar werd herkend, zocht hij elders onderdak.
Grappig is dat de laatste Russische tsaar, Nicolaas II, een stenen huis om het houten huisje heeft laten bouwen om het tegen weer en wind te beschermen.


Beoordeling door bezoekers

Nu beoordelen +Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.Adres en bezoekers informatie:

Adres: Provincialeweg 102
Postcode en plaats: 1506 MD  Zaandam
Web: Boek een kamer in het hotel
Kaart met locatie +
Overige informatie: Het hotel ligt in het winkelhart van Zaandam, vlakbij het station.
Bezoek in Zaandam ook het Tsaar Peter huisje, het blauwe huisje van Monet en de wereldberoemde Zaanse Schans.
Reacties

Hoe beviel je uitstapje aan 'Zaanse huisjes hotel'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig.

comments powered by Disqus

Zaanse huisjes hotel

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.