Archeon

Gladiatoren gevecht in de Arena van het Archeon

Op bezoek in de geschiedenis

Alphen a/d Rijn - In het Archeon beleef je de geschiedenis zelf. Reis mee terug in de tijd en neem een kijkje in de Middeleeuwen, de tijd van de oude Romeinen of zelfs de Prehistorie.

Prehistorie

8800 - 12 voor Chr. Je reis door de prehistorie begint in het kamp van de jagers-verzamelaars. Via de boomstamkano's maak je een tocht naar de Bronstijd en de IJzertijd en ontdek je hoe de mensen in die tijd woonden en leefden.

De arena van het Archeon met strijdende gladiatoren
De arena van het Archeon met strijdende gladiatoren

Romeinse Tijd

12 voor Chr. - 406 na Chr. In de Romeinse Tijd kom je meer te weten over het dagelijkse leven van de oude Romeinen. Je ziet hun gebouwen en maakt kennis met de gewoontes en gebruiken uit die tijd. Spectaculair is de Arena met een heus gladiatoren gevecht.

Middeleeuwen

406 - 1500 na Chr. Eenmaal aangekomen in de Middeleeuwen zie je hoe de mensen in deze donkere tijd woonden en werkten. Het leven was zwaar in de Middeleeuwen, maar wel een tijdperk met mooie en spannende verhalen!

Tijdreis

Julius Caesar
Julius Caesar, misschien wel de bekendste Romein
In het Archeon maak je een tijdreis van enkele duizenden jaren. De gebouwen in het park zijn reconstructies op basis van archeologische vondsten in Nederland.

Dankzij de vele personages, shows en activiteiten wordt de geschiedenis op spannende wijze tot leven gebracht.


Archeon - Beoordeling door bezoekers
  • Archeon was leuk. in Archeon gingen we vuur maken met vuurstenen. We hebben ook spelden gemaakt en we gingen kanoën. er was ook een romeins gevecht in de Arena en dat was rood tegen blauw. blauw noemde wij blauwe bes en rood rode tomaat. bij het gevecht won uiteindelijke blauwe bes we dachten eerst dat rode tomaat zou winnen maar blauwe bes had nog een geheim wapen. aan het eind kregen we een ijsje. Einde

  • Ik heb heel veel dingen gedaan maar het leukste vond ik pijl en boog schieten. Ook al waren het maar drie pijltjes opeens kwamen die herrinneringen van de vijftien boeken grijze jager weer naar boven en ik voelde me weer helemaal een grijze jager. Ik ging er helemaal in mee en voelde me fantastisch!!!

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
75%
Bewolkt:
25%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
25%
Najaar:
25%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
25%
Met tieners
0%
Groep:
75%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Archeon'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Archeon

Adres: Archeonlaan 1
Postcode en plaats: 2408 ZB  Alphen a/d Rijn
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)172 447 744
Web: archeon.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies