Bekendste windmolenpark Nederland

Uitzicht tijdens het wachten voor de Ketelbrug

Uitzicht tijdens het wachten voor de Ketelbrug

Lelystad

Windmolens: Let it blow, let it blow

Lelystad - Als je met de auto of de fiets door de twaalfde provincie van Nederland rijdt, krijg je bijna het idee dat de hele polder één groot windmolenpark aan het worden is. Maar het kan altijd meer. Op de rand van de polder, bij de Ketelbrug, aan de A6 vormen de windmolens geen park meer, maar bijna een bos! Een imposant schouwspel, waarbij moderne molens samenkomen met oud-Hollandse luchten.

Steeds meer windenergie

Verspreid over heel Nederland staan er inmiddels al zo'n 1700 windturbines en dat aantal groeit nog steeds. De echte liefhebber van de moderne molen moet vanuit Flevoland echter nog een stukje doorrijden want in het uiterste puntje van het Nederlandse vasteland, in de Eemshaven in Noord Groningen, staat een nóg groter windmolenpark. Met 134 windturbines was dit windmolenpark in 2019 zelfs het grootste van Europa.>br /> Maar er is altijd baas boven baas. In 2020 werd in de Wieringermeer het nog iets grotere Prinses Ariane Windpark geopend.
In 2019 werd 18 procent van het totale stroomverbruik in Nederland op duurzame wijze opgewekt. 49% daarvan was afkomstig van windmolens.

Windmolens bij de Ketelbrug

Alleen op de IJsselmeerdijk kun je met de auto stoppen en uitstappen. Op mooie dagen zitten hier ook mensen op de dijk te picknikken en van het zonnetje te genieten. Vanaf snelweg A6 bij de Ketelbrug heb je een prachtig zicht op alle molens, maar hier kun je nergens op een geschikte plek stoppen - tenzij je voor de brug moet wachten...

Foto's Bekendste windmolenpark Nederland

Windmolens in Flevoland langs de A6 bij de Ketelbrug
Windmolens in Flevoland langs de A6 bij de Ketelbrug
Windmolens in Flevoland. Overal waar je kijkt
Windmolens in Flevoland. Overal waar je kijkt

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Bekendste windmolenpark Nederland

Adres: Snelweg A6 bij de Ketelbrug (maar eigenlijk overal in Flevoland)
Postcode en plaats: Lelystad
Provincie: Flevoland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Inmiddels staat de gehele Flevopolder vol met windmolens voor de opwekking van schone windenergie. De rij molens langs de A6 / IJsselmeerdijk bij de Ketelbrug leveren een mooi beeld op dat vaak wordt gebruikt als locatie voor filmopnames en commercials.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:31
Zon op
18:11
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Lelystad uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Lelystad

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland