Bekendste windmolenpark Nederland

Windmolens in Flevoland langs de A6 bij de Ketelbrug

Windmolens: Let it blow, let it blow

Lelystad - Als je met de auto of de fiets door de twaalfde provincie van Nederland rijdt, krijg je bijna het idee dat de hele polder één groot windmolenpark aan het worden is. Maar het kan altijd meer. Op de rand van de polder, bij de Ketelbrug, aan de A6 vormen de windmolens geen park meer, maar bijna een bos! Een imposant schouwspel, waarbij moderne molens samenkomen met oud-Hollandse luchten.

Steeds meer windenergie

Verspreid over heel Nederland staan er inmiddels al zo'n 1700 windturbines en dat aantal groeit nog steeds. De echte liefhebber van de moderne molen moet vanuit Flevoland echter nog een stukje doorrijden want in het uiterste puntje van het Nederlandse vasteland, in de Eemshaven in Noord Groningen, staat een nóg groter windmolenpark. Met 134 windturbines is dit windmolenpark momenteel zelfs het grootste van Europa.

Het windmolenpark bij Delfzijl, de Eemshaven, provincie Groningen
Het windmolenpark bij Delfzijl, de Eemshaven, provincie Groningen
Het windmolenpark bij de Eemshaven, provincie Groningen

Windmolens bij de Ketelbrug

Alleen op de IJsselmeerdijk kun je met de auto stoppen en uitstappen. Op mooie dagen zitten hier ook mensen op de dijk te picknikken en van het zonnetje te genieten. Vanaf snelweg A6 bij de Ketelbrug heb je een prachtig zicht op alle molens, maar hier kun je nergens op een geschikte plek stoppen - tenzij je voor de brug moet wachten...


Bekendste windmolenpark Nederland - Beoordeling door bezoekers
  • Ik vind het erg spijtig dat er zo massaal molens staan, erg horizon vervuilend. Bovendien maken ze veel geluid en hoeveel vogels vinden er de dood? En waar gaan we met de molens heen als ze op zijn, is er dan nog geld deze op te ruimen? zo niet, dan heb je echt een probleem. Geef mij maar zon energie. Op ieder dak in plaats van pannen, ....cellen. Kwestie van doorontwikkelen. Je kunt de nieuw te bouwen woningen zo situeren dat het dak een gunstige ligging krijgt inzake de zoninstraling. Er zijn bij zonenergie nog meer winprocessen te realiseren. Bovendien ziet het er inzake de klimaatverandering ook gunstig uit voor zonenergie.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Bekendste windmolenpark Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Bekendste windmolenpark Nederland

Adres: Snelweg A6 bij de Ketelbrug (maar eigenlijk overal in Flevoland)
Postcode en plaats: Lelystad
Provincie: Flevoland

Inmiddels staat de gehele Flevopolder vol met windmolens voor de opwekking van schone windenergie. De rij molens langs de A6 / IJsselmeerdijk bij de Ketelbrug leveren een mooi beeld op dat vaak wordt gebruikt als locatie voor filmopnames en commercials.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies