Vliegtuigspotten Rotterdam

En of you go. Een nieuwe vakantie is begonnen!

Spottersplaats Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - Vliegtuig spotten bij Rotterdam en Den Haag? Vliegtuigen kijken vanaf de spottersplaats bij Rotterdam The Hague Airport is qua drukte niet te vergelijken met Schiphol, maar het is wel een leuke plek. Je staat vrij dicht op de baan en het is daarom een goede plaats om vliegtuigen te kijken, vooral als je in de buurt van Rotterdam woont.

Eén baan

Een Airbus A-380 of andere grote vliegtuigen hoef je niet te verwachten. Rotterdam The Hague Airport is het derde vliegveld van Nederland en ontvangt vooral regionale vluchten en charters, uitgevoerd door kleinere vliegtuigen.

Er is een start en landingsbaan en zoals gezegd is het aantal start- en landingsbewegingen beperkt. Soms duurt het even tot het volgende vliegtuig komt.

Vliegtuigspotten Rotterdam The Hague Airport
Bij slecht weer wijken vliegtuigen van Schiphol soms uit naar Rotterdam

Beste tijd om vliegtuigen te spotten

De beste tijd voor fanatieke vliegtuigspotters? Wanneer vliegtuigen van Schiphol moeten uitwijken. Je ziet dan de meest uiteenlopende toestellen aankomen.

Op de website van het vliegtuig kun je de aankomst- en vertrektijden zien: rotterdamthehagueairport.nl

Korte geschiedenis

In 1920 had Rotterdam al een vliegveld. Vliegveld Waalhaven had verbindingen met Londen en Parijs en er was zelfs een heuse vliegtuigfabriek! Bij het bombardement op Rotterdam op 10 mei 1940 werd het vliegveld vernietigd.
In 1956 werd het nieuwe Vliegveld Zestienhoven geopend, vernoemd naar de polder waar het in ligt. Later werd het hernoemd naar Rotterdam Airport en tegenwoordig heet het vliegveld Rotterdam The Hague Airport.


Vliegtuigspotten Rotterdam - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Een bezoek is ongeveer 500 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Vliegtuigspotten Rotterdam'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Vliegtuigspotten Rotterdam

Adres: Malpensabaan 3
Postcode en plaats: 3045 AL  Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Het aanbod van vliegtuigen op Rotterdam The Hague Airport is zeker in vergelijking met Schiphol beperkt. Houd hier rekening mee
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies