Vliegtuigspotten Rotterdam

En... of you go! Een nieuwe vakantie is begonnen!

En... of you go! Een nieuwe vakantie is begonnen!

Rotterdam

Spottersplaats Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - Vliegtuig spotten bij Rotterdam en Den Haag? Vliegtuigen kijken vanaf de spottersplaats bij Rotterdam The Hague Airport is qua drukte niet te vergelijken met Schiphol, maar het is wel een leuke plek. Je staat vrij dicht op de baan en het is daarom een goede plaats om vliegtuigen te kijken, vooral als je in de buurt van Rotterdam woont.

Eén baan

Een Airbus A-380 of andere grote vliegtuigen hoef je niet te verwachten. Rotterdam The Hague Airport is het derde vliegveld van Nederland en ontvangt vooral regionale vluchten en charters, uitgevoerd door kleinere vliegtuigen.

Er is een start en landingsbaan en zoals gezegd is het aantal start- en landingsbewegingen beperkt. Soms duurt het even tot het volgende vliegtuig komt.

Beste tijd om vliegtuigen te spotten

De beste tijd voor fanatieke vliegtuigspotters? Wanneer vliegtuigen van Schiphol moeten uitwijken. Je ziet dan de meest uiteenlopende toestellen aankomen.

Op de website van het vliegtuig kun je de aankomst- en vertrektijden zien: rotterdamthehagueairport.nl

Korte geschiedenis

In 1920 had Rotterdam al een vliegveld. Vliegveld Waalhaven had verbindingen met Londen en Parijs en er was zelfs een heuse vliegtuigfabriek! Bij het bombardement op Rotterdam op 10 mei 1940 werd het vliegveld vernietigd.
In 1956 werd het nieuwe Vliegveld Zestienhoven geopend, vernoemd naar de polder waar het in ligt. Later werd het hernoemd naar Rotterdam Airport en tegenwoordig heet het vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

Foto's Vliegtuigspotten Rotterdam

Bij slecht weer wijken vliegtuigen van Schiphol soms uit naar Rotterdam
Bij slecht weer wijken vliegtuigen van Schiphol soms uit naar Rotterdam

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Vliegtuigspotten Rotterdam

Adres: Malpensabaan 3
Postcode en plaats: 3045 AL  Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Het aanbod van vliegtuigen op Rotterdam The Hague Airport is zeker in vergelijking met Schiphol beperkt. Houd hier rekening mee

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:13
Zonsopkomst
18:42
Zonsondergang
Wassende maan
Wassende maan

Rotterdam uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Rotterdam

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland