Meest westelijke puntje Nederland

Het meest westelijke puntje van Nederland bij Sint Anna ter Muiden in Zeeuws Vlaanderen. Links vooraan de grenspaal. Rechts het bord van België

Sint Anna ter Muiden, provincie Zeeland

Sint Anna ter Muiden - Een raadseltje: Waar ligt het meest westelijke puntje van Nederland? Veel mensen denken dat dit plekje een strandpaal aan onze Noordzeekust is, ergens in Zuid Holland of Zeeland. Toch is dit antwoord niet correct. Het juiste punt moet juist meer landinwaarts worden gezocht.

Cadzand-Bad?

Het westelijkste puntje van Nederland ligt in Zeeuws Vlaanderen Het strand bij Cadzand-Bad komt als goede tweede uit de bus, toch zul je voor het meest westelijke punt iets meer landinwaarts en naar het zuiden moeten gaan. In Zeeuws Vlaanderen, dicht tegen de Belgische grens, ligt namelijk Sint Anna ter Muiden, het meest westelijke puntje van Nederland en dus het goede antwoord op het bovenstaande raadseltje.

Hoe ver is het naar...

Meest noordelijke punt: 426 km
Meest oostelijke punt: 440 km
Meest zuidelijke punt: 230 km (via België)

Adres en bezoekers informatie
Adres: Rondweg
Postcode en plaats: 4524 JL  Sint Anna ter Muiden
Provincie: Zeeland


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,25 uur.
Het meest westelijke puntje van Nederland ligt aan de oostkant van Sint Anna ter Muiden op de grens met België. De weg N253 kruist de Belgische grens vlak onder dit punt.

Meest westelijke puntje Nederland - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Meest westelijke puntje Nederland

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE