De noordelijkste telefooncel (is er niet meer)

De noordelijkste telefooncel van ons land <strike>staat</strike> stond op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog Ameland

Schiermonnikoog - Bij stralend weer staat hij er! Maar ook bij windkracht 10, wanneer de golven op het strand beuken en in de verte de misthoorn van een schip klinkt. Het zand waait je om de oren en de regen slaat op de Badweg. Deze telefooncel is uniek; de meest noordelijke van het land. Welke gesprekken worden hier gevoerd?

"Hoi mam! Ik dacht laat ik even bellen om te horen hoe het thuis is . . . "
". . . en de cavia? . . . "
" . . . Zon?? Nou, ze zeggen dat de Waddeneilanden de meeste zonuren hebben, maar daar merken we hier vandaag helemaal niks van! . . . "
" . . . Waar ik nu sta? Ik sta nu met m'n mobieltje vanuit de noordelijkste telefooncel van Nederland te bellen... word ik lekker niet nat! . . .
" . . . Nou, ik ga je hangen hoor . . . daaag!"

Bedreiging voor de telefooncel

De geschiedenis van de telefooncel -toen nog spreekcel geheten- gaat terug naar de negentiende eeuw. Deze cellen waren maar een deel van de dag toegankelijk. De Gemeentelijke telefoondienst van Amsterdam had in 1931 de primeur met een munttelefoon op het Valeriusplein. Al snel volgden de andere grote steden en later heel Nederland.
Door de opkomst van de mobiele telefoon neemt het aantal telefooncellen weer af. Vraag is hoelang dit unieke exemplaar nog zal bestaan.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Badweg
Postcode en plaats: 9166 NC  Schiermonnikoog
Provincie: Waddeneilanden

Update: Door de opkomst van de mobiele telefoon is de telefooncel op Schiermonnikoog per 2009 verdwenen. De noordelijkste telefooncel van Nederland staat nu op Ameland. Vraag is hoelang deze nog blijft staan...

De noordelijkste telefooncel (is er niet meer) - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

De noordelijkste telefooncel (is er niet meer)

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE