Paleis Het Loo

Wanneer: Vanaf 2 april 2019
Locatie: Apeldoorn/Vaassen
Let op: Dit is een evenement uit het verleden! Klik hier voor het nieuwe overzicht +


Foto Menno Mulder

Voorjaar met buitenprogramma

Apeldoorn/Vaassen - Vanaf 2 april is Paleis Het Loo voor het tweede jaar BuitenGewoon Open: de tuinen en stallen worden opengesteld en er zijn evenementen voor jong en oud. Voor het eerst is er in de paleistuin hedendaagse kunst te zien; de beroemde Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind ontwierp vier imposante eigentijdse sculpturen die een spannend contrast vormen met de baroktuin.

Bezoekers kunnen met een lift aan de buitenzijde van het paleis naar het dak voor een uniek uitzicht op The Garden of Earthly Worries, met de beelden van Libeskind en uitzicht op de bouwwerkzaamheden aan de voorzijde van het paleis. Tijdens de Museumweek van 9 t/m 14 april zijn er gratis tuinrondleidingen (op vertoon van geldig entreeticket) met informatie over de kunstwerken.

De paleistuin en het Stallenplein zijn dit voorjaar het decor voor uiteenlopende evenementen, zoals de Koninklijke PK’s op 25 en 26 mei, waarbij het Koninklijk Staldepartement acte de présance geeft. Elke laatste zondag van de maand is er Muziek op Zondag met lichtklassieke klanken, op 30 mei wordt het Concert op Hemelvaartsdag georganiseerd en in juni kunnen bezoekers voor de tweede keer struinen op de Pinksterbrocante.

In het Kinderatelier maken kinderen kennis met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect. In de stallen is de minitentoonstelling Dieren van Oranje te zien, met verhalen in foto en film over de band tussen de Oranjes en hun huis- en buitendieren.
Meer informatie
Kijk op de website voor een volledig overzicht, data en openingstijden.

Geopend: van april t/m september; dinsdag t/m zondag en feestdagen 10:00-17:00 uur,
Let op: het hoofdgebouw is gesloten tot medio 2021
Internet: http://paleishetloo.nl/zien-doen

NB: Drukfouten voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. Deze agenda wordt met veel zorg samengesteld. Desondanks is het echter altijd mogelijk dat er wijzigingen zijn of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Zo sta je nooit voor een dichte deur. Hotspot Holland wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.
Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE